Som människa kan det ibland vara väldigt hälsosamt och trevligt att bara vara ute i skog och mark eller i annan natur. Men det finns också en del hälsosamma behandlingar man kan utföra eller göra i naturen, eller av ingredienser som man plockar i skog och mark.

Yoga i naturen

En slags behandling som kan vara bra för kropp och själ är yoga. Man behöver inte vara vältränad eller ha bra fysiska förutsättningar för att kunna utföra yoga utan rörelserna kan anpassas till den egna kroppen. Yoga kräver inte att man har massa redskap till hands utan den passar utmärkt att utföra i naturen, i en lugn omgivning.

Avslappning

Avslappningsövningar är för många inte en direkt behandling men för den som lider av stress eller oro kan avslappning vara en behandlingsform. Många är som mest avslappnade när de är ute i naturen. De lugnande ljuden, de varma färgerna och möjligheten att se djur gör att man kan slappna av lite extra. Att bara sitta i naturen och andas lite kan hjälpa en hel del.

Olika växtdrycker

Det finns en hel del olika örtdrycker man kan göra med hjälp av olika växter. Nässlor, gräslök, bär som lingon och blåbär samt mycket annat som växer vilt i skog och mark kan användas för att skapa goda och näringsrika drycker eller soppor. Det finns många som upplever att de mår bättre av att konsumera de här sakerna även om det inte är en behandling läkare skulle rekommendera.

Peelings och kroppsskrubb

Inom kroppshälsa och hudvård är peelings och skrubber mycket vanliga. De rengör huden på djupet och många använder ingredienser från naturen för att skapa milda och naturliga alternativ som inte innehåller massa konstiga ämnen. Man kan använda olika blommor för att färga eller göra skrubben väldoftande. Som peelande eller skrubbande ingrediens kan man till exempel använda vanligt socker.